YRTTIPAJA JUURESMAUSTE 15G
Yrttisekoitus, joka korostaa juuresten herkullista makua. Kokeile esimerkiksi uunijuuresten sekä sosekeittojen maustamiseen.
Alkuperämaa: Suomi
Ainesosat: kirveli, kynteli, meirami, salvia, sitruunamelissa, timjami
Ingredienser (SE): citronmeliss, kyndel, körvel, mejram, salvia, timjan
Reseptit
JUUREKSET HERRA YRTTISEN TAPAAN
½ kg perunaa
2 porkkanaa
2 palsternakkaa
2 sipulia
oliiviöljyä
suolaa
Yrttipajan Juuresmaustetta
1. Pese ja kuori juurekset, paloittele sopivan kokoisiksi ja laita juurekset uunipellille leivinpaperin päälle.
2. Pirskottele päälle oliiviöljyä ja lisää mausteet. Laita juurekset uuniin ja kypsennä 200°C n. 1h tai kunnes juurekset ovat kypsiä.
NOPEA PARSALISÄKE PANNULLA
500 g vihreää parsaa
3 rkl voita
1 rkl sitruunamehua
¼ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
1 tl Yrttipajan Juuresmaustetta
(parmesania)
1. Poista parsojen tyvestä puumainen osa ja leikkaa parsat kolmeen osaan.
2. Kypsennä parsoja pannulla voissa muutama minuutti, kunnes ne saavat hieman väriä ja pehmenevät hieman. Sisuksen tulee säilyä napakkana.
3. Pirskottele kypsien parsojen päälle sitruunamehua ja ripottele mausteet päälle. Halutessasi voit raastaa päälle kevyesti parmesania. Tarjoile heti.